Stambyte Haninge

Ett stambyte i Haninge är ett underhållsprojekt som säkrar nödvändiga funktioner och höjer boendestandarden. Det är en stor investering men ett väl genomfört stambyte har en livslängd på upp emot 60 år, så det är inget man behöver göra särskilt ofta. Vilka stammar som byts utöver rörstammar för tappvatten samt avloppsrör kan variera. Ibland ingår till exempel elledningar och ventilationsrör i ett stambyte i Haninge.

Till ett stambyte i Haninge krävs erfarna entreprenörer

I skärgårdsnära Haninge är bostadsbeståndet varierat. Många flerfamiljshus uppfördes på 70- och 80-talet. Om stammarna inte besiktigats kan det vara hög tid att göra det och att börja planera för ett första stambyte i Haninge. Annars finns det risk för att de gamla stammarna orsakar problem i form av vattenskador. Det är viktigt att hantverkarna som utför arbetet är noggranna och erfarna och att ni väljer rätt metod för ett stambyte i Haninge.

Så utförs ett stambyte i Haninge

Första steget vid ett stambyte i Haninge är att göra en noggrann stambesiktning. Avloppsrör ska fotograferas och en förstudie tas fram. Stammar kan dras på olika sätt och ibland är relining, alltså infodring av de befintliga stammarna, ett bra alternativ till ett traditionellt stambyte. Därefter är det dags att detaljplanera allt från kommunikation med boende i fastigheten till vem som ska genomföra kontroller när olika moment är klara. Man gör sedan en upphandling för att välja en eller flera entreprenörer. Vid ett stambyte i Haninge rivs badrummen och ibland även delar av köken. När de nya stammarna är på plats byggs nya våtutrymmen upp från grunden. Att få ett nytt badrum är en höjdpunkt att se fram emot efter ett stambyte i Haninge.

Så kan ni få hjälp med ett stambyte i Haninge

En stambyteskonsult från Danixo kan hjälpa er genom ett stambyte i Haninge. Vi börjar gärna med att titta på era befintliga stammar så att ni får det underlag ni behöver för att kunna ta beslut om när och hur en stamrenovering bör genomföras. Vi kan också erbjuda bland annat byggledning och projektledning vid stambyten och renoveringsprojekt. Ofta lönar det sig att utföra flera förbättringar av en fastighet i samband med ett stambyte i Haninge. Vi kan assistera både vid stambyten i hyresrätter och i bostadsrätter eller företagslokaler. Ta gärna kontakt med oss via formuläret så berättar vi mer om hur vi arbetar.


Kontakta oss idag för mer information.