Stambyte Kungsholmen

Har det gått över 30 år sedan ett stambyte på Kungsholmen börjar det bli dags att genomföra en rörbesiktning. Det är viktigt att kontrollera stammarnas skick i god tid, även om avloppsrör och stammar för tappvatten kan hålla i ytterligare 30 år. Om en relining genomförs kan de till och med hålla ännu längre. Stammar som börjat läcka kan snabbt orsaka allvarliga skador. Ibland byter man även ut elledningar samt stammar för ventilation, gas och värme i samband med ett stambyte på Kungsholmen.

Välj erfarna entreprenörer till ett stambyte på Kungsholmen

Om vi talar om bebyggelse så är Kungsholmen bland annat annat känt för att ha hela områden uppförda i funktionalistisk stil på 1930-talet. Här finns även bostadsrätter och hyresfastigheter uppförda under senare år och det är alltid viktigt att hantverkarna som utför ett stambyte på Kungsholmen har erfarenhet från den typen av fastighet det gäller. Förmågan att vara lyhörd inför dem som bor i huset är en annan viktig kvalitet entreprenören bör ha vid ett stambyte på Kungsholmen.

Så går man tillväga vid ett stambyte på Kungsholmen

Först måste man fastställa om ett stambyte på Kungsholmen behöver genomföras och i så fall när. Ibland är det mer fördelaktigt att klä rörstammar med ett nytt tätskikt invändigt, så kallad relining. Genom att bland annat fotografera avlopp samlar man material till en förstudie som fungerar som beslutsunderlag för en detaljplanering av genomförandet av ett stambyte på Kungsholmen. Att byta de gamla stammarna mot nya går faktiskt relativt fort. Det stora arbetet är att frilägga stammarna. De är dragna inne i golven och ibland även i väggarna. När stambytet är genomfört får de boende helt nya badrum som en stor bonus efter arbetet som kan pågå i upp till 8–12 veckor i en lägenhet.

Så kan ni få hjälp med ett stambyte på Kungsholmen

Vi på Danixo arbetar flexibelt utifrån våra kunders behov. Hör gärna av er tidigt om ni börjat planera inför ett stambyte på Kungsholmen eller bara vill genomföra en rörbesiktning. Vi hjälper er att komma fram till vilken typ av stamrenovering som behövs i er fastighet och kan sedan ha många olika roller i projektet, beroende på vad ni har behov av. Vi tar ofta en projektledande roll under stambytet och kan bidra under upphandlingsfasen genom vårt stora kontaktnät i branschen. Då ser vi till så att ni får ett väl utfört stambyte på Kungsholmen till ett konkurrenskraftigt pris.


Kontakta oss idag för mer information.